Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Wasser und mehr zum Kochen
- 2 TL Salz
- 100 g Dinkel
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 120 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 250 g Mehl (siehe Tipp)
- 80 g Hartweizengrieß
- 4 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2707 kJ / 646 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Topfen-Nockerl mit Bergkräuterbutter
45 Min
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2j
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1j
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1j 30 menit
Kräuter-Kaiserschmarren mit Rahmpilzen
40 min
Brotknöpfle mit Salat
1j
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55 Min
Kürbisspätzle (Österreich)
1j
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2j 10 menit
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1 Std. 15 Min
Polenta mit Spinat und Käse
1j