Spinat-Käse-Spätzle

Spinat-Käse-Spätzle

4.1 134 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 Portionen

Składniki

  • Wasser und mehr zum Kochen
    70 g
  • Salz
    2 TL
  • Dinkel
    100 g
  • Bergkäse in Stücken
    100 g
  • Emmentaler in Stücken
    100 g
  • Blattspinat, TK aufgetaut, ausgedrückt
    120 g
  • Mehl (siehe Tipp)
    250 g
  • Hartweizengrieß
    80 g
  • Eier
    4

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 646 kcal / 2707 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 74 g
Błonnik 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...