![Spinat-Käse-Spätzle Spinat-Käse-Spätzle](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/212E746B-5F15-442F-954B-94B9565D15A4/Derivates/E2D0ABA7-6150-4FF2-96AE-E306C2D3F95F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 70 g Wasser und mehr zum Kochen
- 2 TL Salz
- 100 g Dinkel
- 100 g Bergkäse, in Stücken
- 100 g Emmentaler, in Stücken
- 120 g Blattspinat, TK, aufgetaut, ausgedrückt
- 250 g Mehl (siehe Tipp)
- 80 g Hartweizengrieß
- 4 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2707 kJ / 646 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 74 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 7 g
Alternatywne przepisy
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Kürbisspätzle (Österreich)
1 Std.
Frische Gnocchi mit Taleggiosauce
2 Std.
Käsespätzle
1h 10min
Basilikum-Nocken-Auflauf
1 Std.
Käseknödel mit lauwarmem Gemüsesalat
2 Std. 10 Min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 Std.
Semmelknödel mit Porree-Pilz-Ragout
55min
Bärlauch-Kartoffel-Käse-Spätzle
1 Std. 15 Min
Tomatenspätzle
15 min
Spinatspätzle mit Champignonsauce
1 godz. 30 min
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40min