Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g Parmesan, in Stücken
- 1050 g Wasser und mehr zum Kochen der Gnocchis
- 370 g Kartoffeln, mehligkochend, in Würfeln (5 mm)
- 225 g Hokkaido-Kürbis, in Stücken (2-3 cm)
- 660 g Mehl und mehr zum Bearbeiten
- 1 Stück Zitronenschale (1 x 3 cm)
- 1 Ei
- 2 ½ TL Salz und etwas mehr zum Kochen der Gnocchis
- 25 g Butter
- 300 g Milch
- 150 g Taleggio, in Stücken
- 2 - 3 Stängel Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2601 kJ / 621 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 6.6 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Käse-Spätzle
20 Min
Frische Grüne Gnocchi alla Romana
1 Std. 30 Min
Wildkräuter-Ravioli auf Brennnesselspinat
1 Std. 50 Min
Frische Ravioli mit Fischfüllung
2h
Spinatknödel auf Spargel-Morchel-Ragout
1 Std. 15 Min
Kartoffelkroketten mit Feldsalat-Kern
1 Std.
Gnocchi mit Salbeibutter
2h
Erdäpfel-Spinat-Roulade
2 Std. 30 Min
Cremige Polenta mit Wildkräuterkäse und pochiertem Ei
45min
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Erdäpfel-Gnocchi
1 Std. 50 Min
Gnocchi alla romana
1 Std.