Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Eier
- 250 g passierte Tomaten (Fertigprodukt)
- 20 g Tomatenmark
- ½ TL Salz
- 350 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1558 kJ / 372 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 4.3 g
Alternatywne przepisy
Spinat-Käse-Spätzle
20 Min
Karottenspätzle mit Petersilienöl und Radieschensprossen
1 Std.
Kräuterbuchteln mit Eier-Schnittlauch-Salat
1 Std. 30 Min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 Std. 25 Min
Brot-Puffer
30 Min
Schweizer Alpenmagronen
1 Std. 30 Min
Kürbisspätzle (Österreich)
1 Std.
Erdäpfel-Spinat-Krapfen
1 Std. 25 Min
Badischer Flammkuchen
1 Std.
Schwäbische Käseknöpfle-Suppe
40 Min
Tassenknödel mit Tomaten-Pfifferling-Ragout
1 Std.
Nudelpuffer mit Radieschenquark
1 Std.