Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Milch
- 2 Pck. Vanillepuddingpulver
- 40 g Zucker
Teig
- 200 g Milch
- 15 g frische Hefe
- 60 g Zucker
- 400 g Weizenmehl Type 550
- 1 Ei (Kl. M)
- 1 Prise Salz
- 60 g Butter, weich, in Stücken
Füllung und Decke
- Butter zum Einfetten
- 1000 g Magerquark
- 3 Eier (Kl. M)
- 400 g Zucker
- 2 TL Zitronenschale, Bio, fein abgerieben
- 2 Prise Salz
- Weizenmehl Type 550 zum Bearbeiten
- 6 Eier (Kl. M), getrennt
- 20 g Speisestärke
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1180 kJ / 282 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Dresdner Eierschecke vom Blech
4 Std. 30 Min
Eierschecke
6h 30min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 Std. 30 Min
Stachelbeer-Schmand-Kuchen
1 Std. 40 Min
Soljanka
45 Min
Sächsische Quarkkeulchen
3 Std.
Mohn-Quark-Kuchen vom Blech
2 Std. 10 Min
Würzfleisch (Ragout fin)
1 Std.
Dresdner Eierschecke (Sachsen)
1 Std. 30 Min
Luftige Goldtröpfchen-Quarktorte
2 Std. 15 Min
Thüringer Klöße mit Rahmchampignons (Thüringen)
2 Std.
Butter-Apfel-Kuchen
3 Std.