Urządzenia i Akcesoria
Spiegelei-Kuchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
20 Stücke
Składniki
-
2 Pck. Puddingpulver mit VanillegeschmackPuddingpulver, Sahne-Geschmack2 Pck.
-
Milch1000 g
-
Zucker350 g
-
Mehl200 g
-
Butter weich, in Stücken200 g
-
Eier4
-
Backpulver½ Pck.
-
Saure Sahne500 g
-
Crème fraîche400 g
-
Aprikosen (Abtropfgew. 480 g), halbiert1 Dose
-
Tortenguss, weiß2 Pck.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1520 kJ /
363 kcal
Tłuszcz
20 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
38 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdbeer-Schmand-Blechkuchen
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
1 godz.
Buttermilchkuchen
50 min
Pfirsich-Streusel-Käsekuchen
1 godz. 45 min
Kirschkuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Kiba-Crunch-Kuchen
5 godz. 35 min
Mandarinenkuchen vom Blech
1 godz. 30 min
Schmandkuchen ("Falscher" Cheesecake)
1 godz. 55 min
Fruchtiger Käsekuchen vom Blech
1 godz. 20 min
Käse-Kirsch-Kuchen vom Blech
45 min
Schoko-Kiba-Kuchen
1 godz. 45 min
Rotkäppchen-Kuchen
4 godz.