Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl, glatt, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 1 Ei (Größe M)
- 1 Eidotter
- 50 g Schlagobers
- 1 ½ TL Salz
- 50 g Butter, in Stücken
- 250 g Milch
-
300 - 400
g Butterschmalz
lub 300 - 400 g Rapsöl - 200 g Kokosfett, gehärtet
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 546 kJ / 130 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10min
Osttiroler Blattlstock
3h 30min
Milchrahmstrudel
1 Std. 55 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenknödel mit Marillenröster
1 Std. 20 Min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 Std. 15 Min
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Tiroler Kiachl mit Preiselbeerkompott
1 Std. 20 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min