Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mürbteig
- 210 g Weizenmehl, glatt
- 140 g Butter, kalt, in Stücken
- 70 g Staubzucker
- 1 Eidotter
- 1 TL Vanillezucker
- ½ TL Zitronensalzpaste, selbst gemacht (siehe Tipp)
Marzinpanmasse
- 200 g Marzipan-Rohmasse, in Stücken
- 30 g Staubzucker
- 5 Tropfen Rum-Aroma
- 1 Eiklar
- 15 g Butter, weich
Füllung
- 250 g Ribiselgelee
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 151 kJ / 36 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dotterbusserl
50 menit
Husarenkrapferl
1j
Eisenbahner von Dr. Oetker
1j 30 menit
Marzipanwölkchen
25 min
Linzerkipferl
1h 10 min
Vanillekipferl von Dr. Oetker
1j 30 menit
Rumkugeln von Dr. Oetker
30 min
Brabanter Knöpfe
1j 30 menit
Florentiner mit Mürbteig
1j 20 menit
Weinkekse
1j 30 menit
Rumschnitten
50 menit
Kaffeekrapferl
2j