Urządzenia i Akcesoria
Spagatkrapfen
Przygotowanie 1 godz. 50 min
Czas całkowity 11 godz. 50 min
36 Stück
Składniki
-
Zucker250 g
-
Zimt, gemahlen1 EL
-
Weizenmehl, glatt420 g
-
Butter kalt, in Stücken210 g
-
Eidotter kalt3
-
Milch kalt50 g
-
Weißwein kalt50 g
-
Salz1 Prise
-
Frittieröl1 l
-
Schlagobers (opcjonalnie) zum Servieren
-
Ribiselmarmelade (opcjonalnie) zum Servieren
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
1.7 g
Kalorie
701 kJ /
168 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kärntner Reindling
2 godz. 40 min
Omas Kärntner Reindling
2 godz. 25 min
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Strudelgrundteig - ohne Ei
45 min
Schmerstrudel
3 godz. 20 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Gefüllte Lebkuchen
11 godz. 30 min
Burgenländerkipferl
1 godz. 25 min
Windringerl
3 godz.
Kokoskuppeln
2 godz. 50 min
Kardinalschnitten
3 godz.
Mini-Schaumrollen
1 godz. 40 min