Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Zucker
- 1 EL Zimt, gemahlen
- 420 g Weizenmehl, glatt
- 210 g Butter, kalt, in Stücken
- 3 Eidotter, kalt
- 50 g Milch, kalt
- 50 g Weißwein, kalt
- 1 Prise Salz
- 1 l Frittieröl
- Schlagobers zum Servieren (opcjonalnie)
- Ribiselmarmelade zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 701 kJ / 168 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bambas mit Puddingcreme
2h 20min
Osternest aus Germteig
2h
Burgenländerkipferl
1h 25min
Gebackene Hollerstrauben
30min
Nusstorte mit Buttercreme
17 Std.
Kärntner Reindling
2u. 40min
Polsterzipfl
2h 10min
Punschkrapferl
1 godz. 5 min
Kardinalschnitten
3h
Sonntags-Striezel
2h 15min
Mini-Schaumrollen
1h 40min
Schnelle Biskuitroulade
30min