Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Milch
- 20 g frische Germ
- 25 g Zucker
- 50 g Butter, in Stücken
- 500 g Weizenmehl, glatt
- 2 Eier
- 1 Prise Salz
- 1 EL Rum
- ½ TL Anis, gemahlen
- 400 g Preiselbeermarmelade
- 10 g Maisstärke
- 10 g Wasser
-
300 - 400
g Butterschmalz zum Ausbacken
lub 300 - 400 g Kokosfett zum Ausbacken - Öl zum Einfetten
- 2 EL Staubzucker zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1336 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Tiroler Schlutzkrapfen
1 Std.
Gebackene Speckknödel
50 Min
Tiroler Kasnock’n
1 Std.
Tiroler Kirchtagskrapfen (Pechmandl-Tascherln)
1h 10 min
Kaspressknödelsuppe
1h 35 min
Moosbeer-Kokos-Nocken
35 Min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40 min
Topfenpalatschinken
1ωρ. 30 λεπτ.
Hasenöhrl
1 Std.
Erdäpfelnidei (gebratene Schupfnudeln)
1 Std. 15 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40 min
Biskuitroulade mit Erdbeer-Topfen-Fülle
4 godz. 35 min