![Adobo seco de chipotle y pasilla Adobo seco de chipotle y pasilla](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/DD84FAFA-60BD-46CF-8269-78E73A885088/Derivates/9C384505-29D7-4C98-9D89-E48E039FAB88.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g chiles pasilla, sin semillas ni tallo
- 20 g chiles chipotle, secos, sin semillas ni tallo
- 5 g de hojuelas de ajo deshidratado
- 5 g de hojuelas de cebolla deshidratada
- 1 cdita de sal fina
- ¼ cdita de pimienta molida
- 5 g de perejil seco
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 71 kJ / 17 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 3 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Totopos con requesón
1 godz. 20 min
Pollo con mole almendrado
2 godz.
Conejo adobado
13 godz.
Chiles chipotles dulces
1h
Chiles en nogada
1h
Caldo de camarón
40min
Mole chiapaneco
30min
Calabaza en tacha
1 Std. 15 Min
Pollo con mole
1h
Flor de calabaza rellenas de mousse de huitlacoche
6 Std.
Cremoso de chiles en nogada
45min
Quesadillas de chicharrón prensado
30min