Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 yemas de huevo
- 200 g de azúcar
- 250 g de crema para batir (30-40% grasa)
- 150 g de leche
- 1 cdita de esencia de nuez
- 250 g de aguardiente (38% vol.)
- 200 g de nueces
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1339 kJ / 319 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 17 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rompope de piñón
1h 10 min
Capirotada
1h 10 min
Rosca de reyes
3 Std.
Pan de muerto
3 Std.
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Relleno de calabaza para pan de muerto
40 min
Helado de Pasta de Morelia
10min
Champurrado
25 min
Atole de chocolate
20min
Rompope
1h 30min
Atole de canela
35 min
Tamales de pollo y salsa verde
2h