Urządzenia i Akcesoria
Rompope de nuez
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 20 min
12 porciones
Składniki
-
8 yemas de huevo
-
200 g de azúcar
-
250 g de crema para batir (30-40% grasa)
-
150 g de leche
-
1 cdita de esencia de nuez
-
250 g de aguardiente (38% vol.)
-
200 g de nueces
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
5 g
Kalorie
1339 kJ /
319 kcal
Tłuszcz
17 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DÍA DE MUERTOS
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Mermelada de tejocote y vainilla
1 godz.
Atole de canela
35 min
Clericot
10 min
Gelatina de queso y piña
4 godz.
Relleno de calabaza para pan de muerto
40 min
Salsa picante de cacahuate
15 min
Pan de elote
1 godz.
Capirotada
1 godz. 10 min
Fruit cake
4 godz.
Champurrado
25 min
Gelatina de rompope
5 godz. 20 min
Rompope
1 godz. 30 min