Urządzenia i Akcesoria
Polvorones de Día de Muertos
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
18 porciones
Składniki
-
115 g de nueces tostadas
-
225 g de mantequilla sin sal a temperatura ambiente
-
85 g de azúcar glass y un poco más para espolvorear
-
1 cdita de vainilla
-
280 g de harina de trigo
-
¼ cdita de sal fina
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porción
Białko
1 g
Kalorie
468 kJ /
112 kcal
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DÍA DE MUERTOS
10 Przepisów
Meksyk
Meksyk
Może spodoba Ci się również...
Bolitas de nuez
30 min
Polvorones
2 godz.
Gelatina de Tequila
1 godz. 30 min
Pay de guayaba con almendras
4 godz. 30 min
Chorizo norteño
30 min
Pan de elote chorreado de gloria (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Pan de elote
2 godz.
Pan de muerto
6 godz.
Gorditas de nata callejeras
30 min
Pastel de elote con rompope TM6
2 godz.
Mostachón de frutos rojos
1 godz. 30 min
Salsa martajada
50 min