Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Rindsuppe
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 200 g Semmelwürfel
- 600 g Rindsleber
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier (Größe M)
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- 80 g Semmelbrösel
- 300 - 400 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fleischstrudel für Suppe
40 min
Leberreis
35 min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40 min
Rehragout mit Serviettenknödel
1h 25min
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Grammelknödel
1h 30 min
Leberknödel
55min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1óra 15p
Bayerischer Leberkäse
14 Std. 30 Min
Wurstknödel
1h 20min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min