Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Rindsuppe
- 100 g Butter, in Stücken
- 1 ½ TL Salz
- 1 Prise Nelken, gemahlen
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 2 TL Majoran, getrocknet
- 1 TL Thymian, getrocknet
- 2 - 3 Prisen Muskat, gemahlen
- 200 g Semmelwürfel
- 600 g Rindsleber
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Eier (Größe M)
- 1 - 2 EL Petersilienblättchen, frisch
- 80 g Semmelbrösel
- 300 - 400 g Butterschmalz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 607 kJ / 145 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Grießknöderl mit Geselchtem und Kohlgemüse
55min
Hasenöhrl
1h
Feine Streichwurst
14h 30min
Blunzen-Erdäpfel-Strudel
1j 15 menit
Leberreis
35min
Innsbrucker Knoblauchsuppe
45 Min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Fleischstrudel für Suppe
40min
Rehragout mit Wurzelgemüse und Rahmerdäpfeln
1h 30min
Schweinsbraten mit Semmelknödeln und warmen Krautsalat
3j
Tafelspitz mit Semmelkren
1j 20 menit
Wurstknödel
1j 20 menit