![Fondant au chocolat de La Baule Fondant au chocolat de La Baule](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/00F70BAB-1DBC-4C47-B5E2-8354CC8203D7/Derivates/E2816F7D-E395-439B-BAB6-F113FB1A4704.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 145 g de sucre de canne
- 160 g d'œufs (3-4 œufs env.)
- ¼ c. à café de sel
- 20 g de farine de blé
- 115 g de chocolat noir 50% de cacao, détaillé en morceaux
- 140 g de beurre demi-sel, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1839 kJ / 440.5 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 40.5 g
- Tłuszcz
- 29.2 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Beurre blanc
25min
Crumble pomme-kiwi
45 min
Gaufres au beurre demi-sel
1 godz.
Pâte à galette
1h 15 min.
Moelleux au chocolat
55 min
Cheesecake aux galettes bretonnes et caramel
6h 15min
Tarte amandine aux poires
3h 25min
Petits coulants au chocolat
20min
Petits gâteaux coulants chocolat et fleur de sel
25min
Moelleux au chocolat au lait
1 godz.
Pancakes
1 godz. 20 min
Fondant au chocolat et framboises
40min