Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola
- 1 dente de alho
- 100 g tomate em pedaços
- 50 g pimento vermelho
- 50 g azeite
- 100 g chouriço de carne cortado em rodelas
- 950 g água
- 1 cubo de caldo de carne
- 250 g arroz agulha
- 200 g espinafres frescos
- 100 g morcela de sangue cortada em rodelas
- 100 g chouriço mouro cortado em rodelas
- 200 g feijão encarnado cozido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 592 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz com cogumelos, nabiças e linguiça
35 Min
Arroz de nabiças e feijão vermelho
25 Min
Tripas à moda da Régua
2 Std. 30 Min
Arroz de cabidela
50 Min
Arroz de tomate
30 Min
Feijoada de porco com feijão-preto
12h 50 min
Arroz de frango com ervilhas
45 Min
Rancho
2h 45 min.
Arroz de vitela com legumes
50 Min
Esparguete com atum e molho arrabiata
40 Min
Arroz de feijão com morcela
35 Min
Salada-russa
50 Min