Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 10 g coentros
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 40 g azeite
- 250 g massa tipo penne
- 2 dentes de alho
- 450 g peitos de frango cortado em tiras
- 1 pitada de pimenta
- Azeitonas pretas s/ caroço
Béchamel
- 20 g manteiga
- 50 g farinha tipo 65
- 600 g leite
- 1 pitada de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- 1 ½ c. chá de caril em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1795.6 kJ / 429.2 kcal
- Białko
- 27.1 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 898.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Laços com carne picada e linguiça
45 min
Penne com atum
30 min
Gratinado de bolonhesa
1h
Penne de atum com manjericão
35 min
Bifes com molho café
35 min
Esparguete à carbonara
30 min
Linguine com molho de cogumelos e peru
50 min
Esparguete de frango assado com salteado de cogumelos
50 min
Penne com carne picada
45 min
Gratinado de frango e bacon
1 Std. 10 Min
Macarrão com frango e molho de queijo
1h 25min
Penne de frango caprese
35 min