Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g cenoura cortada em pedaços
- 380 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 40 g pimento vermelho
- 90 g cebola
- 900 g água
- 1 pitada de sal
- 600 g red fish
- 250 g miolo de camarão
- 200 g delícias do mar
- 150 g miolo de amêijoa
- 30 g azeite
- 15 g coentros, só as folhas
- Croutons q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 903 kJ / 216 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa do campo
40min
Caldeirada à algarvia
3h
Sopa de ovo
45min
Sopa de peixe e legumes
40min
Massada de peixe
55min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de entulho
1h 30min
Sopa de agriões
40min
Recheio de sapateira
1h 15 min
Sopa de feijão-verde e cenoura
40min
Creme de marisco
50min
Sopa de nabiças
35 Min