Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g entrecosto cortado em pedaços pequenos
- 2 c. chá de sal
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 2 dentes de alho
- 30 g azeite
- 100 g chouriço de carne cortado em rodelas
- 120 g polpa de tomate
- 500 g água
-
1
cubo de caldo de carne
lub 1 c. chá de caldo de carne caseiro - 250 g couve-lombarda cortada em pedaços
- 100 g chouriço de sangue cortado em pedaços
- 60 g massa tipo macarronete
- 500 g grão-de-bico cozido escorrido
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 452 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 32 g
Alternatywne przepisy
Massa guisada com carne
45 min
Jardineira de carne
1h 5min
Rancho
24h
Arroz de enchidos e feijão
35min
Nuggets de peixe e arroz de tomate com feijão preto
1h 10min
Feijoada
1h 10min
Cozido à portuguesa
1 godz. 35 min
Bacalhau à Gomes Sá
1h 30min
Rojões com castanhas
2 Std. 40 Min
Carne de porco à alentejana
2h 30min
Feijoada de polvo
1h 30min
Arroz de pato
1h 5min