Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Entrecosto
- 100 g mel
- 20 g vinagre balsâmico
- ½ c. chá de cravinho em pó
- 50 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 50 g concentrado de tomate
- 1 limão, só sumo
- 1 malagueta
- ½ c. chá de colorau
- 2000 g entrecosto
Arroz de feijão
- 120 g cebola
- 1 dente de alho
- 40 g azeite
- 180 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de sal
- 1200 g água
- 350 g arroz carolino
- 1 folha de louro
- 250 g feijão-encarnado cozido e escorrido
- Salsa q.b. p/ guarnecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 5769.4 kJ / 1378.9 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 72.4 g
- Tłuszcz
- 93.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1198.3 mg
Alternatywne przepisy
Lombinho de porco com couves-de-bruxelas e batatinhas novas
1h 20min
Nuggets de peixe e arroz de tomate com feijão preto
1 Std. 10 Min
Arroz de enchidos e feijão
35 Min
Arroz de tomate
30 Min
Feijoada de chocos
45 Min
Pataniscas de legumes e fiambre com arroz de feijão
50 Min
Gambas salteadas
20 Min
Rancho
2h 45min
Carne de porco à alentejana
2h 30 min
Polvo à lagareiro
1 Std. 30 Min
Pica pau
20 Min
Hambúrgueres com arroz de cenoura e espinafres
45 Min