香菇滷肉燥
TM6

香菇滷肉燥

4.7 (101 ocen)

Składniki

  • 10 克 豬油
  • 50 克 紅蔥頭 ,切對半
  • 50 克 洋蔥 ,切丁(約1公分)
  • 10 克 蒜頭 ,略拍扁
  • 15 克 乾香菇 ,泡軟,切丁(約1公分)
  • 500 克 豬絞肉
  • 50 克 米酒
  • 60 克 醬油
  • 15 克 醬油膏
  • 20 克 冰糖
  • 200 克 水
  • ½ 茶匙 五香粉
  • ½ 茶匙 白胡椒粉

Wartości odżywcze
na 6 人份
Kalorie
6199.6 kJ / 1483.2 kcal
Białko
105.5 g
Węglowodany
58.8 g
Tłuszcz
83.6 g
Tłuszcz nasycony
30.9 g
Błonnik
8.9 g
Sód
3910.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy