香菇滷肉燥

香菇滷肉燥

4.7 103 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 人份

Składniki

  • 豬油
    10 克
  • 紅蔥頭 ,切對半
    50 克
  • 洋蔥 ,切丁(約1公分)
    50 克
  • 蒜頭 ,略拍扁
    10 克
  • 乾香菇 ,泡軟,切丁(約1公分)
    15 克
  • 豬絞肉
    500 克
  • 米酒
    50 克
  • 醬油
    60 克
  • 醬油膏
    15 克
  • 冰糖
    20 克
  • 200 克
  • 五香粉
    ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    ½ 茶匙

Wartości odżywcze na 6 人份

Kalorie 1483.2 kcal / 6199.6 kJ
Białko 105.5 g
Tłuszcz 83.6 g
Węglowodany 58.8 g
Błonnik 8.9 g
Tłuszcz nasycony 30.9 g
Sód 3910.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...