Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 克 豬油
- 50 克 紅蔥頭 ,切對半
- 50 克 洋蔥 ,切丁(約1公分)
- 10 克 蒜頭 ,略拍扁
- 15 克 乾香菇 ,泡軟,切丁(約1公分)
- 500 克 豬絞肉
- 50 克 米酒
- 60 克 醬油
- 15 克 醬油膏
- 20 克 冰糖
- 200 克 水
- ½ 茶匙 五香粉
- ½ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 6 人份
- Kalorie
- 6199.6 kJ / 1483.2 kcal
- Białko
- 105.5 g
- Węglowodany
- 58.8 g
- Tłuszcz
- 83.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 30.9 g
- Błonnik
- 8.9 g
- Sód
- 3910.9 mg