Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
醬燒豬肉
- 300 克 豬五花火鍋肉片 ,切小片(約5公分)
- 25 克 醬油
- 20 克 米酒
- 25 克 味醂
- 20 克 薑
- 120 克 洋蔥 ,切絲
- 15 克 油
蒸煮
- 1200 克 水
- 200 克 白米 ,洗淨,瀝乾
- 1 茶匙 白芝麻
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 4425.6 kJ / 1058.8 kcal
- Białko
- 32.3 g
- Węglowodany
- 94.4 g
- Tłuszcz
- 59.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 103.3 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 586 mg