Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Butter, kalt
- 60 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Lauch, in Ringen
- 300 g rote Paprika, in Stücken
- 1 - 2 Knoblauchzehen, halbiert
- 100 g Weißwein, trocken
- 700 g Fischfond
- 3 TL Paprikapulver, edelsüß
- ¼ TL Paprikapulver, rosenscharf
- 30 g Tomatenmark
- 50 g Erdäpfel, festkochend, geschält, in Stücken (1-2 cm)
- 1 - 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 100 g Fenchel, in Streifen (2-3 mm), ohne Strunk
- 75 g Speckwürfel (am besten vom Mangalica)
- 2 - 3 Safranfäden
- 5 - 10 g Weinessig
- 600 - 700 g Fischfilets, ohne Haut (z. B. Wels, Zander, Hecht), in Stücken (4 cm)
- ¼ TL Salz (siehe Tipp)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2289 kJ / 547 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Zandergulasch
45min
Coq au vin
3h
Zandergulasch mit Petersilerdäpfeln
1h
Asiatisches Schmorfleisch
2h 30 min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Marokkanische Hühnersuppe (Harira)
1h
Sauer-scharfe Garnelensuppe
1h
Sopa primavera (Frühlingssuppe)
45min
Karpfengulasch
55min
Rinderfilet à la Esterhazy
50min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1h