Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 20 g Öl
- 40 g Tomatenmark
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
-
1
geh. EL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Möhren, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Kohlrabi, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Buschbohnen, halbiert
- 100 g Suppennudeln (z. B. Sternchennudeln)
- 100 g Erbsen, TK, aufgetaut
- 4 EL Parmesan, gehobelt
- 2 Stängel Basilikum, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 990 kJ / 237 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen-Tomaten-Suppe
30 min
Gemüsesuppe alla Nonna
50 min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Kartoffelsuppe
1h
Grünkern-Gemüse-Eintopf
1 godz. 10 min
Bohneneintopf
40 min
Minestrone
40 min
Frühlings-Minestrone
45 min
Bunte Bohnensuppe
50 min
Eintopf von Wintergemüsen
50 min
Grüne Minestrone
30 min
Wirsingsuppe
35 min