Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mohn-Mousse
- 2 Blätter weiße Gelatine
- 50 g Mohn
- 180 g weiße Kuvertüre, in Stücken
- 1 Ei
- 1 EL Wasser (10 g)
- 3 EL Rum
- 300 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
Himbeer-Grenadine-Sauce
-
300
g Himbeeren, frisch
lub 300 g Himbeeren, TK - 40 - 50 g Grenadinesirup
- Wartości odżywcze
- na 6 Portionen
- Kalorie
- 10647 kJ / 2546 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 174 g
- Tłuszcz
- 176 g
- Błonnik
- 14.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mohn-Marzipan-Creme
3sa
Crème brûlée
2j 30 menit
Limoncello-Creme
5h
Schokoladen-Whiskey-Parfait
9 Std. 30 Min
Haselnuss-Parfait
6h 30 min
Geeiste Mousse mit Tonkabohne und Rotweinsauce
8hod. 20min
Weiße Schokoladenmousse
5h 30min
Geeiste Zimt-Mousse
5h
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Kürbiskernparfait
5h 45 min
Lebkuchen-Tiramisu
2h 15 min
Marquise au chocolat
8 godz. 30 min