Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
TM6 TM5

Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln

4.5 (579 ocen)

Składniki

  • Öl zum Einfetten
  • 100 g Schalotten
  • 1 Knoblauchzehe
  • 1 ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 1 Bund Petersilie, abgezupft
  • 150 g Butter, weich, in Stücken
  • 80 g Paniermehl
  • 4 Lachsfilets, frisch, ohne Haut (à ca. 150 g)
  • 500 g Wasser
  • 500 g Kartoffeln, festkochend, in Stücken (3-4 cm)
  • 400 g Blumenkohlröschen
  • 130 g Kräuterfrischkäse
  • 1 Msp. Muskat
  • 10 g Mehl

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
3798 kJ / 908 kcal
Białko
43 g
Węglowodany
41 g
Tłuszcz
63 g
Błonnik
7.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy