Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 3 Knoblauchzehen
- 1 Peperoni, rot, in Stücken
- 300 g rote Paprika, in Stücken
- 50 g Olivenöl
- 350 g Garnelen, roh, mittelgroß, ohne Kopf, mit Schale
- 3 Prisen Salz
- ½ Baguette, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2803 kJ / 670 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 54 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20 min
Miesmuscheln in pikanter Tomatensauce
50min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20 min
Tintenfischsauce
40min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15min
Knoblauch-Pfeffer-Garnelen
25 min
Riesengarnelen in Cognac
20 min
Penne mit Muscheln
1 godz. 5 min
Linguine mit Garnelen
35 Min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 Min
Muscheln in Weißweinsud
35 Min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min