Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Gruyère, in Stücken (3 cm)
- 150 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g Rüebli, geschält, in Stücken (3 cm)
- 260 g Kartoffeln, festkochend, geschält, in Stücken (3 cm)
- 30 g Butter
- 550 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 50 g Hörnli
- 200 g Milch
- 100 g Vollrahm
- 100 g Jungspinat
- 1 Prise Pfeffer
- 1 Prise Muskatnuss, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 2009 kJ / 481 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 31 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zwiebel-Käsewähe
1h 15 min
Älpler Magronen
45min
Papet vaudois (Waadtländer Laucheintopf)
55min
Bündner Gerstensuppe
55min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55min
Peperonicremesuppe
20 min
Spinatwähe
55min
Rosenkohl-Risotto mit Speck
30min
Tessiner Polenta
45min
Bündner Gerstensuppe
1h 15 min
Berner Rösti
40min
Aprikosenwähe
1h 10min