Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 克 油
- 2 片 姜
- 15 克 葱 ,打结
- 1 片 香叶
- 2 颗 八角
- 3 片 山奈
- 1 支 干辣椒
- 500 克 猪大肠 ,洗净沥干,切段
- 30 克 生抽
- 20 克 老抽
- 35 克 冰糖
- 1 小撮 白胡椒粉
- ¼ 茶匙 盐
- 10 克 蚝油
- 5 克 麻油
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2300 kJ / 549.7 kcal
- Białko
- 13.8 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Tłuszcz
- 45.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 519.3 mg