Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 姜 ,切块
- 40 克 细砂糖
- 60 克 香醋
- 600 克 水 ,蒸煮用
- 8 个 大闸蟹 (每个约150克左右),活的,洗刷干净,捆扎好
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 372 kJ / 89 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 1.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 141.4 mg