Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g polpa de manga
- 50 g manteiga
- 100 g açúcar amarelo
-
35
g fermento de padeiro fresco
lub 11 g fermento de padeiro seco - 620 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 ovos grandes
- 1 pitada de sal
- 120 g passas de uva
- Açúcar q.b. p/ cobrir
- Água q.b. p/ humedecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1961.2 kJ / 468.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 46.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão alemão
2h
Pão com recheio de maçã e noz
1h 50min
Papas de aveia com iogurte e fruta
10 min
Bolo de iogurte e ameixa
50 min
Amêndoa (Modo descascar)
5 menit
Brioche de presunto e queijo
45 min
Quiche de presunto e camembert
1h
Bolo mármore de frutos vermelhos
2h
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Pão de cenoura
1h 40min
Brioche de abóbora
2h
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h