Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g polpa de manga
- 50 g manteiga
- 100 g açúcar amarelo
-
35
g fermento de padeiro fresco
lub 11 g fermento de padeiro seco - 620 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 3 ovos grandes
- 1 pitada de sal
- 120 g passas de uva
- Açúcar q.b. p/ cobrir
- Água q.b. p/ humedecer
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1961.2 kJ / 468.7 kcal
- Białko
- 13.6 g
- Węglowodany
- 86.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 46.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2 Std.
Bolo de sobras de marmelada
30min
Favas no forno
1h
Pão alemão
2 Std.
Bolo de abacaxi e coco
1h
Pão com chocolate
2 Std.
Pão doce
3h 10min
Bolo de ananás Retro na Varoma
1h
Batata gratinada - TM6
1sa 10 dk
Goulash de chouriço com legumes, grão e massa
30min
Azeite e vinagre aromatizados
504h 40 min
Broinhas de castanha
1 Std. 30 Min