Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- mantequilla, suave, la necesaria para engrasar
- 20 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo
- ¼ cdita de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
El roux
- 80 g de leche
- 15 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- la ralladura de 1 naranja
- 20 g de harina de trigo
- 15 - 25 g de licor de naranja, tipo Grand Marnier
- 2 yemas de huevo
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2230 kJ / 531 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 126 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa holandesa
15 Min
Sopa de lima yucateca
40min
Huevos benedictinos
1 godz.
Colas de langosta con mac & cheese trufado
1 godz.
Macarrones con merengue francés
1 godz. 30 min
Temperado de chocolate sobre mármol (tableado)
30min
Choux y eclairs
1 godz. 30 min
Mousse de chocolate
1 godz.
Bisque de camarón
25min
Gravlax de salmón
24 Std. 10 Min
Crema Vychissoise con camarones
2 godz. 30 min
Salsa pesto
10 min