Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Merengue
- mantequilla, suave, la necesaria para engrasar
- 20 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo
- ¼ cdita de cremor tártaro (opcjonalnie)
- 4 cdas de azúcar refinada
El roux
- 80 g de leche
- 15 g de mantequilla, a temperatura ambiente
- la ralladura de 1 naranja
- 20 g de harina de trigo
- 15 - 25 g de licor de naranja, tipo Grand Marnier
- 2 yemas de huevo
- azúcar glass, la necesaria para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 2230 kJ / 531 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 103 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 126 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarta de Santiago
45 min
Salmón teriyaki Al vacío
1 godz. 20 min
Tapenade rústico
10 min
Barras de cerveza
30 min
Souflé de frutos rojos
1 Std. 10 Min
Tarta mediterránea de higos
1h 30min
Pasta choux
2 godz.
Salsa holandesa
15 Min
Quiche lorraine
45 min
Tartas de limoncello
3óra 15p
Dip de huitlacoche
4 Std.
Pasta para tarta
20 min