![Pudín de arroz (Rizogalo) Pudín de arroz (Rizogalo)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24E7B228-6165-4583-9F2E-E102C51D565C/Derivates/856db944-59e4-43d2-8fbb-2450c445faf3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g agua, más 4 cadas para la harina de maíz
- 80 g de arroz blanco de grano largo
- 1000 g de leche
- 100 g de azúcar
- 1 cdita de extracto de vainilla natural
- 5 cdas de harina de maíz sin nixtamalizar, tipo PAM®
- canela en polvo, para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1057 kJ / 251 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de frijol
1 godz. 40 min
Sopa de chorizo, papas y col
35min
Lamingtons (Pastelitos cubiertos de chocolate y coco)
30min
Bocados de coco y pistache
1 Std. 5 Min
Galletas con chispas de chocolate
50min
Helado de vainilla
13 Std.
Tacitas de chocolate y crema de avellanas
15 min
Mousse de mango
15 min
Gelatina de café y almendras
1 Std. 15 Min
Natilla de mango
1 Std. 10 Min
Natilla de coco y chocolate (sin lácteos) TM6
15 min
Peras al vino tinto y vainilla
1 Std. 10 Min