Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g amêndoa s/ pele
- 175 g água
- 350 g açúcar
- 3 tiras de casca de laranja
- 1 pau de canela
- 8 gemas de ovo
- 16 folhas de massa filo
- Óleo q.b. p/ pincelar
- 4 - 5 c. sopa de açúcar em pó p/ polvilhar
- 2 c. chá de canela em pó, mais q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 293.6 kJ / 70.2 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 10.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 37.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Éclaires com creme de caramelo e cobertura de café
2j
Açúcar de framboesa
5 min
Coroa Challah de Páscoa com sésamo e ovos coloridos
Brak ocen
Doce de amêndoa e ovos-moles
1j 20 menit
Embrulhos de couve-flor com salada de couve roxa
45 Min
Quadrados de gelado de iogurte e morangos - TM6
6h 10min
Mil-folhas
5h
Tarte de amêndoa
1 Std. 40 Min
Pavlova de laranja e pera - TM6
Brak ocen
Torta algarvia
50 menit
Trifle de champanhe e morango
3 Std. 40 Min
Ovos-moles de 8 gemas
45 Min