Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa-mãe de trigo
- 150 g água
- 15 g isco (massa-mãe de trigo e maçã)
- 150 g farinha tipo 65
Massa principal
- 175 g água fria
- 300 g sêmola de trigo duro de moagem fina (ver dica), mais q.b. p/ polvilhar
- 5 g fermento de padeiro fresco
- 2 c. chá de sal
- 4 c. sopa de azeite
- Wartości odżywcze
- na 700 g
- Kalorie
- 8678 kJ / 2074.1 kcal
- Białko
- 61.7 g
- Węglowodany
- 328.5 g
- Tłuszcz
- 64.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 44.1 g
- Sód
- 4683.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão branco
15 godz.
Bijoux de trigo e centeio
15h 20min
Pão pardo torcido
16u.
Pão de lavrador
16h 15min
Vianinhas
14u.
Carcaças de espelta
23 godz. 40 min
Pão de centeio e banha
16 godz. 10 min
Pães de girassol e linhaça
20h 10min
Pão de mistura de centeio sem levedura
Pas d’évaluation
Pão rústico suíço
25j 20 menit
Pão de mistura de centeio e ervas
14 godz. 30 min
Baguetes
15 godz.