Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 160 g farinha tipo 65
- 250 g água, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
- 4 ovos batidos
- 1 gema de ovo p/ pincelar
Fios de ovos
- 10 gemas de ovo
- 250 g água
- 500 g açúcar
Chantilly
- 400 g natas bem frias c/ 35% de gordura
- 40 g açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 770.2 kJ / 184.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 95.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Broa de milho e centeio com massa-mãe
18h
Doce de amêndoa e ovos-moles
1h 20 min
Paris Brest com morangos
2h 10min
Sonhos
1h 10min
Molho de caramelo
1h 30min
Rissóis de camarão
1h 30min
Papos de anjo
50min
Massa choux
1h 30min
Ovos-moles de 12 gemas
40min
Ovos-moles de 8 gemas
45min
Ovos-moles de 6 gemas
40min
Creme pasteleiro
15min