Urządzenia i Akcesoria
Duchesses
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 unidades
Składniki
Massa
-
farinha tipo 65160 g
-
água mais q.b. p/ pincelar250 g
-
manteiga100 g
-
sal1 c. chá de
-
açúcar½ c. chá de
-
ovos batidos4
-
gema de ovo p/ pincelar1
Fios de ovos
-
gemas de ovo10
-
água300 g
-
açúcar500 g
Chantilly
-
natas bem frias c/ 35% de gordura400 g
-
açúcar em pó40 g
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 unidade
Sód
95.4 mg
Białko
2.5 g
Kalorie
770.2 kJ /
184.1 kcal
Tłuszcz
9.6 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Węglowodany
22.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Revista Março 2019
73 Przepisy
Portugalia
Portugalia
Może spodoba Ci się również...
Bolo-rei escangalhado
6 godz.
Pudim Abade de Priscos
1 godz.
Dom Rodrigos
1 godz. 20 min
Tronco de Natal
45 min
Massa choux
1 godz. 30 min
Torta de chocolate com recheio de mascarpone e framboesa
45 min
Profiteroles
1 godz. 30 min
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min
Árvore de Natal de profiteroles
1 godz.
Creme pasteleiro
15 min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min