Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 160 g farinha tipo 65
- 250 g água, mais q.b. p/ pincelar
- 100 g manteiga
- 1 c. chá de sal
- ½ c. chá de açúcar
- 4 ovos batidos
- 1 gema de ovo p/ pincelar
Fios de ovos
- 10 gemas de ovo
- 250 g água
- 500 g açúcar
Chantilly
- 400 g natas bem frias c/ 35% de gordura
- 40 g açúcar em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 770.2 kJ / 184.1 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 95.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolas de Berlim
2 godz. 40 min
Pavlova de frutos tropicais
2h 15min
Massa choux
1h 30 min
Ovos-moles de 6 gemas
40 min
Bolas de berlim com custard de baunilha
4 Std. 20 Min
Creme pasteleiro
15 min
Ovos-moles de 12 gemas
40 min
Ovos-moles de Aveiro
50 min
Ovos-moles de 8 gemas
45 min
Éclairs de chocolate
2h
Ninhos crocantes de Páscoa com salada de ovo
1h
Paris Brest com morangos
2 godz. 10 min