Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g azeite
- 170 - 200 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm)
- 700 - 800 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca, ervilhas) cortados em pedaços se necessário
- 750 - 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes (para 0,5 l) - 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de abóbora, Peixe com arroz e legumes, Crumble de pera e maçã
1 Std.
Sopa de legumes versátil
50 Min
Leite creme
25 min
Caldo verde
40min
Sopa de legumes versátil
50 Min
Creme de legumes versátil
45min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40min
Purê de batata
50 Min
Arroz de tomate
30min
Massa de pizza
1 Std.
Panquecas estilo Americano
40min
Creme de legumes
35 Min