Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 - 30 g azeite
- 170 - 200 g mistura de vegetais p/ saltear (cebola, chalota, alho-francês), cortados em pedaços (2 cm)
- 700 - 800 g mistura de legumes (curgete, cenoura, abóbora, batata-doce, aipo, pastinaca, ervilhas) cortados em pedaços se necessário
- 750 - 850 g água
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes (para 0,5 l) - 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 465 kJ / 111 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de legumes versátil
50min
Leite creme
25 min
Sopa de legumes versátil
50min
Creme de legumes versátil
45min
Limonada
5 min
Sopa de grão-de-bico com espinafre
40min
Purê de batata
50min
Arroz de tomate
30min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Massa de pizza
1h
Creme de legumes
35 Min
Bolo de iogurte
1h 40min