Risoto de cogumelos

Risoto de cogumelos

4.4 105 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 doses

Składniki

  • queijo parmesão
    50 g
  • cogumelos Paris
    300 g
  • manteiga
    50 g
  • cogumelos Boletus em pó (ver dica)
    20 g
  • vinho branco
    100 g
  • cogumelos shitake
    100 g
  • cogumelos pleurotus cortados em lâminas, mais 2 p/ guarnecer
    100 g
  • arroz p/ risoto carnaroli
    300 g
  • caldo caseiro de cogumelos
    900 g
  • manteiga cortada em pedaços pequenos
    100 g
  • queijo mascarpone
    100 g
  • Salsa picada q.b. p/ guarnecer

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 832.2 kcal / 3481.8 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 80.6 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 27.1 g
Sód 606.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...