Risoto cremoso de cogumelos e camarão

Risoto cremoso de cogumelos e camarão

4.5 137 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • água
    670 g
  • cogumelos Paris cortados em pedaços
    300 g
  • azeite
    50 g
  • cebola
    50 g
  • alho
    2 dentes de
  • arroz para risoto carnaroli, etc.
    320 g
  • vinho branco
    100 g
  • caldo de legumes caseiro
    1 c. chá de
  • sal
    5 g
  • camarão s/ casca médio
    250 g
  • manteiga
    50 g
  • queijo parmesão em lascas finas
    50 g
  • salsa (opcjonalnie) picada
    2 pés de
  • manjericão só as folhas
    2 pés de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 626.1 kcal / 2619.6 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 27.1 g
Węglowodany 69.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 1025.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...