Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 670 g água
- 300 g cogumelos Paris cortados em pedaços
- 50 g azeite
- 50 g cebola
- 2 dentes de alho
- 320 g arroz para risoto carnaroli, etc.
- 100 g vinho branco
- 1 c. chá de caldo de legumes caseiro
- 5 g sal
- 250 g camarão s/ casca médio
- 50 g manteiga
- 50 g queijo parmesão em lascas finas
- 2 pés de salsa picada
- 2 pés de manjericão, só as folhas
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2619.6 kJ / 626.1 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 69.3 g
- Tłuszcz
- 27.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 1025.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Esparguete preto com camarão e molho de parmesão
45min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45min
Risoto de cogumelos pleurotus com champanhe
35min
Risoto de cogumelos Porcini
35min
Risoto de curgete e bacon
35min
Tagliatelli com salmão salteado e pesto com pistácios
35min
Esparguete à carbonara
30min
Risoto de cogumelos
1sa 10 dk
Tagliatelle com alho-francês, chouriço e cogumelos
40min
Risoto de cogumelos com presunto
1h
Massa de camarão cajun com limão
30min
Risoto de limão com peito de frango picante
1sa 25 dk