Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em lâminas
- 25 g azeite
- 200 g coxa de frango s/ pele (1 unid. aprox.)
- 150 g cenoura cortada em cubos
- 1 ½ c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 cravinho
- 1200 g água
- 120 g massa de letras
- 300 g ervilhas descongeladas
- Molho inglês q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 884.4 kJ / 211.4 kcal
- Białko
- 12.2 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.9 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 639.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisado de frango com chouriço e grão
40min
Sopa de couve-flor e frango
40min
Guisado de frango com chouriço e batata
50min
Arroz com carne picada, feijão-verde e especiarias
1h 40min
Jardineira de carne
50min
Caldo de frango e legumes
45min
Menu com creme de legumes, frango com molho de mostarda e vegetais ao vapor
45min
Sopa marroquina de cenoura
40min
Creme de batata-doce
40min
Canja de feijão-frade
1h
Pernas de frango ao sal com batatas picantes
1 Std. 20 Min
Caldo de legumes sem sal
35min