Sovracosce sottovuoto di pollo in salsa Teriyaki

Sovracosce sottovuoto di pollo in salsa Teriyaki

4.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
2 porzione

Składniki

  • 30 g di salsa di soia
  • 20 g di miele
  • 10 g di zucchero di canna
  • 15 g di aceto di riso
  • ½ cucchiaino di zenzero fresco grattugiato
  • ½ peperoncino piccante fresco
  • 35 g di sake
    35 g di acqua
  • 2 sovracosce di pollo, con la pelle (circa 180 g l'una)
  • 1850 g di acqua
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 1 cucchiaino amido di mais (maizena)
  • ½ - 1 cucchiaio di semi di sesamo, tostati
  • 1 cipollotto a rondelle diagonali
  • ½ peperoncino piccante fresco a fettine

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 24 g
Kalorie 1291 kJ / 308.5 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...