Wersje kompatybilne
Salsa verde peruviana (di Lorenzo Biagiarelli)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di spinaci baby freschi
- 120 g di latte
- 20 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 100 g di formaggio primo sale a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 30 g di gherigli di noci
- 60 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1114 kJ / 266.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 622.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cestini al formaggio con salsa al peperoncino e confettura di lamponi
2 Std. 15 Min
Pollo al curry alla cingalese (Koththu roti)
1u. 5min
Fagioli alla contadina
35 Min
Salsa Mornay
20 Min
Cozze e vongole in crema di porri
1h
Lattuga romana con salsa al Gorgonzola e granella di prosciutto
45 min
Meringa al cacao
2óra 30p
Fideuá di polpo
1u. 10min
Crema di ricotta, Gouda ed erba cipollina
10 min
Salsa pomodoro e feta
10 min
Pesto di prezzemolo
10 min
Crumble al pane speziato, cocco e banana
1h