Peperonicremesuppe
TM6 TM5

Peperonicremesuppe

4.6 (126 ocen)

Składniki

  • 100 g Parmesan, in Stücken
  • 30 g Butter
  • 30 g Weizenmehl
  • 2 Peperoni, gemischt (300 g), (1 rote und 1 gelbe), in Stücken
  • 750 g Wasser
  • 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
    lub 2 geh. TL Gemüsebouillon Paste, selbst gemacht
  • 1 TL Kräutersalz
  • ½ TL Paprika edelsüss
  • 2 Prisen Pfeffer, gemahlen
  • 50 g Vollrahm

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1058 kJ / 259 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
11 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy