Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rüebli, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 400 g Wasser
- 300 g Weisswein (z. B. Chasselas)
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- 100 g Saucen-Halbrahm
- 2 Eigelbe
- 1 Prise Paprika
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- ½ Bund Schnittlauch (10 g), in Ringen
- 1 Blätterteig, ausgewallt (25 cm x 42 cm)
- 1 Ei, verklopft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1976 kJ / 473 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Toblerone®-Mousse
3h 10min
Sauce béarnaise
20 min
Zwiebel-Käsewähe
1h 15min
Älpler Magronen
45 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 40 Min
Süssmostcreme
4sa 15 dk
Chräbeli
24 Std.
Basler Mehlsuppe
1 Std. 10 Min
Peperonicremesuppe
20 min
Eier-Tatar
35min
Berner Zopf
1h 45min