Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Rüebli, geschält, in Stücken (3 cm)
- 100 g Lauch, in Stücken (3 cm)
- 400 g Wasser
- 300 g Weisswein (z. B. Chasselas)
- 1 Gemüsebouillonwürfel (für 0,5 l)
- 100 g Saucen-Halbrahm
- 2 Eigelbe
- 1 Prise Paprika
- 1 Prise Salz, nach Belieben
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- ½ Bund Schnittlauch (10 g), in Ringen
- 1 Blätterteig, ausgewallt (25 cm x 42 cm)
- 1 Ei, verklopft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1976 kJ / 473 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 27 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Älpler Magronen
45 min
Bündner Gerstensuppe
55min
Peperonicremesuppe
20 min
Munder Safranrisotto
45 min
Basler Mehlsuppe
1h 10min
Tessiner Polenta
45 min
Bündner Capuns
35min
Risotto milanese
30 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4 Std. 50 Min
Poulet-Curry-Salat
30 min
Süssmostcreme
4h 15min
Toblerone®-Mousse
3h 10min