Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Butter
- 450 g Süsskartoffeln, geschält, in Stücken
- 900 g Wasser
- 2 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l)
- 300 g Pouletbrustfilets, in Würfeln (1½ cm)
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 120 g Bratspeck, in Tranchen
- 1 EL Olivenöl
- 1 Zweigchen frischer Salbei, Blätter abgezupft
- 100 g Halbrahm
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1966 kJ / 470 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Rüeblisuppe mit Minze
35 min
Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce
55 min
Munder Safranrisotto
45 min
Randenrisotto mit Saltimbocca
45 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1h
Randen-Suppe
45 min
Risotto milanese
30 min
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 min
Poulet mit Kartoffelstock
1h 15min
Kürbis-Apfel-Suppe mit Pouletbrust
40 min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 min
Knusperchips mit Guaçamole
1h