Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce

Lauch-Kartoffelstock mit Brätkügeli-Sauce

4.3 86 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 Portionen

Składniki

Lauch-Kartoffelstock
  • Lauch in Stücken
    300 g
  • Kartoffeln, mehligkochend geschält, in Stücken (1 cm)
    700 g
  • Milch
    300 g
  • Salz
    1 TL
  • Butter in Stücken
    50 g
  • Muskatnuss, gemahlen
    ¼ TL
Brätkügeli-Sauce
  • Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
    ½
  • Wasser
    150 g
  • Saucen-Halbrahm, 25% Fettgehalt
    200 g
  • Salz nach Belieben
    1 Prise
  • Pfeffer nach Belieben
    1 Prise
  • Brätkügeli
    400 g
  • Schnittlauch fein geschnitten
    20 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 623 kcal / 2602 kJ
Białko 21 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...