Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Schalotte, in Stücken
- 500 g Karotten, geschält, in Stücken
- 200 g Kartoffeln, mehligkochend, geschält, in Stücken
- 30 g Butter
- 800 g Wasser
- 1 ½ Gemüsebouillonwürfel (für 0,75 l)
- 1 Prise Pfeffer, nach Belieben
- 12 Pfefferminzblätter, frisch, fein geschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 658 kJ / 159 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 Min
Peperonicremesuppe
20 min
Süsskartoffelsuppe mit Pouletspiessli
30 Min
Luzerner Lebkuchen
55min
Randen-Suppe
45 Min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 Min
Rüeblisalat
15min
Kürbis-Orangen-Suppe
35 Min
Sellerie-Apfel-Suppe
30 Min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 min
Rhabarberwähe
55min
Aargauer Rüeblitorte
2h