Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g butter, cut in cubes, plus extra for greasing
- 1 egg, A-sized
- 110 - 120 g fresh milk
- 30 g caster sugar
- 1 tsp dried yeast (5 g)
- 260 g high protein flour (bread flour)
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 494 kJ / 118 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 10 mg
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2u. 35min
Pineapple Tarts
1h 30 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Potato Buns
3h
Quick Steamed Buns (Mantao)
1h
Super Soft Butter And Milk Buns
2 godz. 40 min
Shallot Oil
25 min
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Soft Sweet Buns
1 Std. 10 Min
Homemade Soy Milk
35min
Homemade chicken stock powder
1 Std. 35 Min