![Hokkaido Milk Loaf Hokkaido Milk Loaf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9469D8A3-4255-46AF-98ED-8E08E0DB59CA/Derivates/5e21d30d-3e69-4400-9663-0b9666019d0e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g sugar
- 1 ½ tsp dried yeast
- 160 g fresh milk
- 140 g whipping cream
- 2 egg whites
- 20 g butter, softened at room temperature, plus extra for greasing
- 500 g high protein flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- 30 g full cream milk powder
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 543.9 kJ / 130 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 3.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tangzhong Milk Bread
2 Std. 35 Min
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Gula Melaka Huat Kuih (Palm Sugar Steamed Cupcakes)
55 Min
Japanese Cheese Tarts
1 Std. 55 Min
Egg Tarts
50 Min
Potato Buns
3h
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Mantou buns
1h 30min
Homemade Pandan Kaya
55 Min
Super Soft Butter And Milk Buns
2h 40 min
Killer Toast
2 Std.
Soft Sweet Buns
1h 10 min