Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku (patrz wskazówka)
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 10 g bazylii, świeżej, tylko liście
- ½ - 1 łyżeczka soli
- 200 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w temp. pokojowej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 102.3 kJ / 24.4 kcal
- Białko
- 0.3 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 2.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 57.3 mg
Alternatywne przepisy
Masło ziołowe z nerkowcami
1h 10min
Napój pomarańczowo-cytrynowy
5min
Masło ziołowe
10min
Masło czosnkowo-oliwkowe
10min
Bułki i knedel na parze
1sa
Masło z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem
10min
Masło pietruszkowe
10min
Masło ziołowe
15min
Masło pomidorowo-czosnkowe
10min
Masło
5min
Masło czosnkowe z serkiem
10min
Włoskie masło ziołowe
5min