Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
- 600 g full cream milk
- 2 eggs
- 4 egg yolks
- 60 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- hot water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 76.8 mg
Alternatywne przepisy
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 Std. 30 Min
Panna cotta
6h 15min
Crème caramel (flan)
5h 30min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1h 10min
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25 Std. 20 Min
Custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Churros
40 min
Butterscotch sauce
10min
Salted caramel sauce
40 min
Portuguese-style custard tarts
40 min
Sago custard puddings
35 min