Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g raw sugar
- 1070 g water
- 20 g glucose syrup
- 50 g white vinegar
- 600 g full cream milk
- 2 eggs
- 4 egg yolks
- 60 g caster sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- hot water, for baking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 8.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 76.8 mg
Alternatywne przepisy
Butterscotch panna cotta with pear sorbet (Mark Southon)
25h 20 min
Coffee semifreddo
6 Std. 30 Min
Panna cotta
6h 15min
Crème pâtissière
15min
Crème caramel (flan)
5h 30 min
Crème anglaise
15min
Caramel puddings
2 godz. 40 min
Gluten free choux puffs with Swiss meringue
1h 20 min
Traditional crème brûlée
25u.
Butterscotch sauce
10min
Chocolate ganache
20min
Dani Valent's Basque cheesecake
2 Std. 10 Min